No Title
cv: 2315 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Lotus Notes Administrator
Gouda
01-mrt-2011
LotusAdministrator, Support, helpdesk opdrachten

6 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen waar ik mij na een periode van een half jaar begon om te scholen door het volgen van computercursussen. Aanvankelijk interesseerde ik mij toen ik in Egypte als advocaat werkzaam was al in informatica, ten behoeve van het ontwikkelen van databases voor advocaten. Ik heb na het volgen van een callcenter cursus bij IBM gewerkt als helpdeskmedewerker, en daarna als product analyst, waardoor ik met het vinden van oplossingen voor problemen die clienten met software en hardware hadden veel kennis en ervaring heb opgedaan met Lotus Notes. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd gestart met het studeren van lotus Notes en Networking en later met het opzetten van de Lotus afdeling .Nu ben ik een Certified Lotus Specialist (CLS),een ik ga richting (CLP). Nu werk ik bij ( Emely-co ) naast mijn studie van Lotus Notes (SA950 - Domino R5 Intensive System Administration, en studie voor het behalen van de CLP-certificatie( Nog een exam) , In het bijzonder interesseer ik mij voor het werk als Lotus Notes Administrator of Lotus Notes Trainer, project manager.


Courses: Telephone course 'Call Center' , 94%; MS DOS computercourse, Scheidegger computercourse : Windows '95
and '98, Word, Excel; English course (grammar and writing), busy with selfstudy in Lotus Notes 5 and Domino Servers,
Network Essentials.


OPLEIDING ALGEMEEN


1990 - 1994 : Universiteit van Cairo, Rechten




OPLEIDING AUTOMATISERING


: Certified Lotus Specialist (CLS)
: SA950 - Domino R5 Intensive System Administration
: Maintaining a Domino Server Infrastructure.
: Maintaining a Domino R5 Users
: Implementing a Domino Release 5 Infrastructure
: Lotus Notes Designer Fundamentals
: HTML, Photoshop, frontpage.
: Architects ( Netwerk, database..etc)
: Customer Statisfaction
: MS Windows 95/98
: MS Word 97
: MS Excel 97
: Internet & Multimedia




AUTOMATISERINGSOVERZICHT


Hardware : PC, cd-rom,cd-rewriter, photoscanner, diverse printers, netwerkkaart, videokaart, geluidskaart, PCMCIA-kaart etc.
Methodieken : Di-NIC (Remote Management Solutions)
Operating systemen : Windows 2000 Professional, Windows NT4.0 Workstation, MS Windows 95/98, MS DOS, OS/2 Warp3/4.
Pakketten : Lotus Notes R5 en R4.5 (incl. IBM interne databases), Lotus SmartSuite (Word-Pro, Lotus 123, Freelance Graphics), MS-Office 2000/97 (Word, Excel, Powerpoint, Access), Wordperfect 4.2, 5.1, D.P.Umbrella (McAfee helpdesk tool), Tivoli systems (helpdesk Tool), Local Interface Gateway dailer, Internet Explorer, Netscape Communicator/Navigator, Norton Antivirus 5.0, Clicknet Y2K Assessment Tool, IBM Mainframe Applicaties.
Database : Lotus Notes R5 en R4.5
Datacommunicatie : TCP/IP, NetBios


WERKERVARING

Periode : 08-02-2002 tot heden
Bedrijf : Emely-co
Funktie : Opbouw van een bedrijf voor import van afrikaanse woonwinkelaccessoires e.d. naast studie van Lotus Notes (SA950 - Domino R5 Intensive System Administration, en studie voor het behalen van de CLP-certificatie
Hardware : IBM
Operating systemen : Windows 2000
Pakketten : Lotus Notes R5 ,ASP, website maintainance ( www.emely-co.com )
(MS Access)
Database : (MS Access)
Datacommunicatie : TCP/IP

Periode : 08-08-2001 tot 08-02-2002
Bedrijf : Martinair
Funktie : Medewerker TIS Service & Control Lotus Notes: dit houdt in Lotus Notes Systeembeheer
Hardware : IBM
Operating systemen : Windows NT
Pakketten : Lotus Notes R5 en R4.5, SMS (Remote Beheer), Mimesweeper, Mailsweeper, Servicecenter (Helpdesk Tool), Local Interface Gateway dailer (shita), Internet Explorer, Antivirus, IBM Mainframe Applicaties.
Database : Lotus Notes R4.5 and R5
Datacommunicatie : TCP/IP (Lan,Wan)
Werkzaamheden : Samen met een andere collega doe ik systeembeheer voor Lotus Notes servers (15 Domino servers). Alle dagelijkse werkzaamheden van een Lotus System Administrator. (Monitoring server, Logfiles, Outgoing mail, aanpassen van adresboek, troubleshooting servercrash, clientproblemen, server installeren, client installeren, tweede en derde line of support van de helpdesk, nieuwe documenten maken voor de helpdesk, controleren van alle mail van Martinair (intern en extern), etc….


Periode : 15-5-2000 tot 01-07-2001
Bedrijf : Braam Informatica
Funktie : Hoofd afdeling voor Lotus Notes/ Administrator / Trainer
Hardware : Toshiba
Operating systemen : MS Windows 2000 Professional, MS Windows NT Workstation.
Pakketten : Lotus Notes Domino R5, MS-Office 2000 (Word, Exel, Powerpoint, Access), Lotus SmartSuite ME (WordPro, Lotus 123, Freelance Graphics) Norton Antivirus, McAfee Antivirus, Internet Explorer.
Datacommunicatie : TCP/IP, NetBios
Werkzaamheden : Het opzetten van de Lotus afdeling , inclusief het werken voor clienten van Braam zoals Johnson Control ( assisteren en ontwikkelen van Notes database voor tijdregistratie en de koppeling (DECS) tussen deze database en een andere database die gemaakt is met Paradox. Daarnaast het ontwikkelen van een eenvoudig adresboek, het installeren en onderhouden van een paar Domino Servers.

WERKERVARING


Periode : 03-2000 tot 15-07-2000
Bedrijf : PromateS voor client IBM
Funktie : Product Analyst
Hardware : IBM
Operating systemen : Windows 98/95, OS/2 Warp 4
Pakketten : Lotus Notes R5 en R4.5, Lotus Smart Suite (Word-Pro, 123, Freelance Graphics), D.P.Umbrella (MC-Afee helpdesk tool), Tivoli Systems (Helpdesk Tool), Local Interface Gateway dailer, Internet Explorer, Netscape Communicator/Navigator, Norton Antivirus, McAfee Antivirus, IBM Mainframe Applicaties.
Database : Lotus Notes R4.5 and R5
Datacommunicatie : TCP/IP
Werkzaamheden : Verslag uitbrengen aan Team Leader and Manager. Het ondersteunen, trainen en coachen van eerstelijns support aangaande de producten en probleemanalyse. Aanspreekpunt voor crisisproblemen, bewaken van knowledge database. Melden van nieuwe problemen voor toevoeging in knowledge database. Assisteren van trainingsmanager in de ontwikkeling van eerstelijns support. Het aannemen en behandelen van de telefoon, e-mail en fax. Basis-probleem-analyse voor de verdere afhandeling van een probleem.


Periode : 17-10-1998 t/m 02-2000
Bedrijf : PromateS voor client IBM
Funktie : CSR (Customer Support Representative)
Hardware : IBM
Operating systemen : Windows 98/95, OS/2 Warp 4
Pakketten : Lotus Notes R5 en R4.5, Lotus Smart Suite (Word-Pro, 123, Freelance Graphics), D.P.Umbrella (MC-Afee helpdesk tool), Tivoli Systems (Helpdesk Tool), Local Interface Gateway dailer, Internet Explorer, Netscape Communicator/Navigator, Norton Antivirus, McAfee Antivirus, IBM Mainframe Applicaties.
Database : Lotus Notes R4.5 and R5
Datacommunicatie : TCP/IP
Werkzaamheden : Het aannemen en behandelen van de telefoon, e-mail en fax. Basis-probleem-analyse voor de verdere afhandeling van een probleem. Het oplossen van problemen van IBM medewerkers.


Periode : 1994-1997
Bedrijf : Cairo/ Adel Sa’ad Ma’awad; advocatenburo
Funktie : Advocaat
Hardware : Dell
Operating systemen : MS Windows 95
Pakketten : MS Access, MS Word, MS Excel.
Datacommunicatie : TCP/IP
Werkzaamheden : Een van vijf advocaten in een van de bekendste advocatenburo’s van Cairo. Verantwoordelijk voor het opstellen, uitleggen en werken met contracten, betreffend: bedrijfsrecht en persoonlijk recht. Verdediging van zaken in de rechtbank op verschillende niveaus. Wijzigen van de Egyptische wetgeving t.a.v. naturalisatie.
Vanaf het moment dat ik ontslag heb genomen tot op heden is de positie in het advocatenburo nog vacant aangezien er nog niemand is die kan voldoen aan de werkomschrijving.
WERKERVARING


Periode : 1994-1997
Bedrijf : Cairo/ Hostel Bet Mehabbit Alla
Funktie : Hotelmanager
Werkzaamhede : Management van een jeugdhotel: verantwoordelijk voor ongeveer 50 medewerkers en 400 gasten. Ondermeer ook het maken van roosters en het zorgen voor de bevoorrading. Hiernaast ook een belangrijke rol in het adviseren en helpen van werknemers en gasten (en hun ouders) in persoonlijke of wettelijke problemen.