No Title
cv: 2555 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sProject Manager Mechatronische Systemen
Amsterdam
01-jan-2010
Werk / Opdracht

1993 - 1999:Werktuigbouwkunde Meet&Regeltechniek.
Gemiddeld cijfer hoofdvakken: 8.
Technische Universiteit Delft

Afstudeeronderwerp: "Multi-objective Control Design of an optical disc drive system."
Mijn opdracht was het ontwerpen van een regelaar voor het spoorvolgmechanisme van een optisch disk-aandrijfsysteem. De ontwerpmethode moest gebaseerd zijn op een bepaalde recent ontwikkelde regeltheorie en het ontwerp moest voldoen aan zeer hoge prestatie-eisen m.b.t. tot de data-uitleessnelheid en de data-uitleesnauwkeurigheid. Verder moest het ontwerp worden getest op een "opgevoerde" CD-speler. Het project werd gesponsord door het Philips Natuurkundig Laboratorium.
Afstudeercijfer: 8˝.

1987 - 1993:Gymnasium-b
vakken: Ne, En, Fr, Du, La, Wis-B, Na, Sk. Gemiddeld cijfer: 7˝.
Van Maerlantlyceum te Eindhoven


Softwarepakketten : Ms-Office, Latex, Exact, MQSeries, Lotus Notes, ANSYS, AutoCad,
WinRiver Tornado.
OS : WIN NT/2000/XP WIN 9*, MS-DOS, AIX, VXWorks
Programmeertalen : C, C++ (STL), JAVA, Pascal, Mathlab, Simulink, BASIC
Netwerken : basiskennis (TCP/IP).
Ontwerpmethodologie : UML, Ontwerppatronen, OO-technologie

Talenkennis : Nederlands, Engels, Duits, Frans, Portugees


04/02 tot 04/04: Project manager / Project Engineer
Fokker Control Systems, Oude Meer
Gedurende deze periode was ik werkzaam als projectmanager en gelijktijdig als projectengineer op de afdeling Simulator Systems. FCS Simulator Systems maakt high tech, state of the art motion control systemen voor de simulatie industrie (o.a. flight simulators).

Projectmanager: In deze functie was ik o.a. geheel zelfstandig verantwoordelijk voor het coördineren van de ontwikkeling, de productie, de assemblage en het testen en afleveren van de eerste generatie G-Seats en de eerste generaties generic control loading base frames. Deze zijn te zien op www.fcs-cs.com. Daartoe verschillende teams aangestuurd variërend in grootte van 4-12 personen. Daarnaast vielen budgettering (tot 1 M€), inkoop en het onderhandelen met klanten over deze nieuw te maken producten onder mijn verantwoordelijkheid.

Projectengineer: In deze functie heb ik voor alle componenten van de FCS simulatiesoftware zoals o.a. user interfaces, besturings- en communicatiesoftware software ontwikkeld in C++.
Daarnaast heb ik engineeringswerk op het gebied van mechatronica gedaan en diverse tuningen, testen en installaties gedaan in het buitenland. Een tuning is een meerdaagse sessie met de klant waarin de mogelijkheden van het simulatiemiddel in kaart worden gebracht en met de simulatiedoeleinden van de klant voor ogen een best mogelijke compromis gemaakt wordt tussen die mogelijkheden.

Klanten: BMW, Daimler Chrysler, Dornier, Boeing, Elbit, Quality Research, NLX, Thales, Airbus, Militaire Universiteit van Hamburg, Elco, Siemens, Frasca, Aselsan

05/01 tot 04/02: Software Engineer
Cimsolutions, Vianen
Gedurende deze periode heb ik voornamelijk software ontwikkeld in C++ en (embedded) JAVA zowel voor in-house projecten als voor de ontwikkeling van een nieuw type diffusieoven gedurende mijn detachering bij ASM Europe.
Ook heb ik het project management van een zelf opgezet in-house robotica project op me genomen.

08/00 tot 05/01: Software Engineer
IBM Global Services, Uithoorn
Gedurende deze periode was ik werkzaam als MQSeries professional. In deze functie een aantal projecten voor klanten zowel in het binnen- als buitenland gedaan. De werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit software ontwikkeling (C) t.b.v. van de integratie van de MQSeries messaging software in een zogenaamde e-business omgeving, bestaande uit o.a. databases, webapplicaties / user interfaces. Daarnaast bestonden de werkzaamheden uit het configureren van klantspecifieke MQSeries omgevingen, troubleshooten en het geven van advies aan klanten, waaronder Rabobank International en Media Ventures (Fortis).

01/00 tot 02/00: -
Technische Universiteit Delft, Delft
Co-auteur van een artikel, dat gepubliceerd is op een internationaal prestigieus congres, de CDC 2000 in Sydney. Het artikel gaat o.a. over mijn afstudeerproject.

09/98 tot 09/99: Practicum leider
Technische Universiteit Delft, Delft
Verantwoordelijk voor het leiden van een 3e jaars practicum behorende bij het hoofdvak Regeltheorie. Taken: Het ontwerpen van het practicum, het intensief begeleiden van alle hoofdvakstudenten op zowel het theoretische als het praktische vlak, het nakijken en aanpassen van het lesmateriaal.

08/96 tot 12/97: Wiskundedocent
(I)ngenieurs (U)itzend (C)ombinatie, Den Haag en Rijswijk
In deze periode was ik werkzaam als wiskundedocent in het Hoger Beroeps Onderwijs op o.a. de Haagse Hogeschool, en de Technische Hogeschool Rijswijk (15 uur/week) ter bekostiging van mijn studie.