No Title
cv: 3367 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



projectmanager bedrijfskundige
Utrecht
In overleg
opdracht

Opleiding

Sept 1996 – Feb 2001 ERASMUS UNIVERSITEIT te Rotterdam
Studie: Bedrijfskunde
Keuzevakken: European Business and Institutions, Onderhandelen
Afstudeervariant/ specialisatie: Management van Verandering
Afstudeeronderwerp: Implementatie van elektronisch inkopen
Afgestudeerd in februari 2001 (cijfer 8)

Sept 1990 – Juni 1996 HOFSTAD LYCEUM te ‘s Gravenhage
Vakkenpakket:: Nederlands, Engels, Duits, Latijn, Wiskunde A, Natuurkunde, Economische wetenschappen I en recht
Gymnasiumdiploma behaald in juni 1996

Opleiding-additioneel

Aug 2004 Intensieve cursus Spaans in Salamanca (Spanje)
Mei 2003 PRINCE2 Foundation (in bezit van examencertificaat)
Juli 2002 PMW (Project Management Workbench)
Juni 2001 ITIL Foundation (in bezit van examencertificaat)

Talen

Nederlands vloeiend (mondeling en schriftelijk)
Engels uitstekend (mondeling en schriftelijk)
Duits redelijk (mondeling en schriftelijk)
Spaans basis (mondeling en schriftelijk)
Frans basis (mondeling en schriftelijk)



Periode : November 2004 –heden
Opdrachtgever : DHL IS

Omschrijving werkzaamheden : Voor DHL IS een reorganisatie van het inkoopproces bepalen en implementeren. DHL IS bevindt zich momenteel in een fase waarbij DHL Classic, VGL (van Gend & Loos) en Danzas geïntegreerd moeten worden tot één functionerende IT organisatie. Hierbij moeten de inkoopprocessen worden overgebracht van Danzas naar VGL en moeten procesverbeteringen worden doorgevoerd en geborgd middels een nieuw inkoopsysteem.


Periode : September 2004 –December 2004

Opdrachtgever : Rechtsbijstand verzekeraar (referentie alleen op verzoek, gezien vertrouwelijk karakter)

Omschrijving werkzaamheden : Voor Rechtsbijstand verzekeraar in een team van drie adviseurs een audit uitgevoerd van een case management systeemimplementatie. Onderzoek gedaan naar de procesgang, technisch voorgestelde oplossing en deliverables. Basis gelegd voor juridische audit en voorstel gedaan voor een succesvolle implementatie in de toekomst (technisch, functioneel en organisatorisch). Advies op RvB/ RvC niveau.


Periode : Augustus 2003 –Juli 2004

Omschrijving werkzaamheden : In augustus 2003 een bedrijf gestart dat zich bezig houdt met de import van Cubaanse schilderkunst. Verkoop aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Relatienetwerk opgebouwd op Cuba (bestaande uit kunstenaars en agente t.b.v. kunstselectie, export en transport) en netwerk opgebouwd in Nederland, Engeland, België en Duitsland gericht op verkoop (exposities, marketing, PR en partnerships). Collectie samengesteld en website is opgezet. Momenteel is Las Bellas Artes actief in Nederland, België en Engeland (partnerorganisatie in Londen). De dagelijkse operatie is per augustus 2004 overgedragen.

Periode : December 2002 – Juli 2003

Opdrachtgever : DHL Information Systems

Functie : Projectleider

Omschrijving Werkzaamheden : Projectmanager van een change management project bij de DHL IT organisatie. Cultuurveranderingen alsmede procesmatige veranderingen doorgevoerd. Behaalde doelstellingen: verlaging van de werkdruk, ITIL implementatie, kostenverlagingen en klantgericht denken (SLM). Verlaging van de werkdruk door het anders inrichten van processen (Business Process Redesign), het inrichten van ontbrekende ITIL processen (oa problem management) en het verbeteren van bestaande processen, het verlagen van kosten door asset management en supplier management te introduceren.

Periode : Augustus 2002 – Juli 2003

Opdrachtgever : Danzas Logistics Management B.V.

Functie : Projectleider

Omschrijving Werkzaamheden : Projectmanager van een mobiele telefonie portering van 50 verschillende contractanten en 700 mobiele aansluitingen. Overgang met nummerbehoud van KPN Mobiel naar O2 voorbereid en begeleid.
Tevens voor de vaste telefonie een overgang van KPN Telecom naar Versatel bewerkstelligd. Carrier Pre Select (CPS) implementatie verzorgd voor ca 50 vestigingen met in totaal ca 10.000 CLI's. (CPS is het verzorgen van een programmering in de wijkcentrale zodat gebruikmakend van de bestaande KPN aansluiting automatisch gekozen wordt voor het netwerk van een andere provider.)

Periode : Juli 2002 – Augustus 2002

Opdrachtgever : ICT Automatisering N.V.

Functie : Projectleider

Omschrijving Werkzaamheden : Projectleider van een intern project op het gebied van e-learning.
Doelstelling van het project is het inzetten van e-learning om het aantal niet declarabele ICT-medewerkers te verkleinen. Veronderstelling hierbij was dat het aantal niet declarabele medewerkers een direct verband hield met het niet overeenkomen van beschikbare kennis en expertise met de marktvraag. Activiteiten: pilotfase verzorgen om e-learning bij ICT te testen, onderzoeken voor welke kennisgebieden e-learning een opleidingsmethode kan zijn, businesscase opzetten ten behoeve van directie ICT en het verkrijgen van het benodigde budget.

Periode : April 2002 – Juli 2002

Opdrachtgever : TNO Voeding

Functie : Projectleider

Omschrijving Werkzaamheden : Onderdeel van een projectteam dat een migratie inventarisatiefase heeft uitgevoerd. Gedurende 10 weken voor TNO Voeding een inventarisatie gedaan van een kantoorautomatiserings-omgeving en een laboratoriumomgeving met in totaal 1150 werkplekken, 250 laboratoriumapplicaties en ruim 100 kantoorapplicaties. Doelstellingen waren het waarborgen van continuïteit van de IT-omgeving, kostenbeheersing en –efficiency, verhoging van het serviceniveau, standaardisatie, efficiënter toevoegen van nieuwe functionaliteit en het verbeteren van de beveiliging van de ICT infrastructuur.
Het migreren van een diversiteit aan operating systems (MS Windows NT 4, MS Windows 9x, MS Windows 2000) naar MS Windows XP was de basis van het voldoen aan de gestelde doelstellingen.
Individuele taken: aansturing deel van het technisch team met projectdoelstellingen als uitgangspunt, kostenraming verzorgen, advies uitbrengen betreffende toepassing van het application service providing concept, communicatie richting de ICT organisatie alsmede TNO Voeding. Additionele taak na afloop van het project: het maken van een projectmodel/stappenplan voor migratieprojecten in algemene zin.

Periode : November 2001 – April 2002

Opdrachtgever : ICT Automatisering N.V.

Functie : Projectleider

Omschrijving Werkzaamheden : Betrokken bij diverse interne projecten, variërend van marketing van ICT tot de projectleiding van een team dat zich bezighoudt met security.

Periode : September 2001 – November 2001

Opdrachtgever: : KPN Telecom

Functie : Distributiemanager a.i.

Omschrijving Werkzaamheden : Als vervolg op productmanagement werkzaamheden voor de individuele diensten van het portfolio, meer overkoepelend bezig gehouden met distributiemanagement. Op ad interim basis de functie van distributiemanager ingevuld. In deze functie verantwoordelijk voor de aansturing van zeven medewerkers (sales support en marketing/ communicatie) en het selecteren van en het maken van afspraken met de KPN distributiekanalen (KPN Telecom Sales, kpn.com, externe distributiekanalen).


Periode : Februari 2001 – September 2001

Opdrachtgever: : KPN Telecom

Functie : Productmanager

Omschrijving Werkzaamheden : Verantwoordelijk voor het (commercieel) introduceren van het productportfolio van de afdeling ESN Messaging Services. Het productportfolio bestond uit unified messaging, ASP en e-marketplace concepten. Het introductietraject betrof o.a. het opzetten van een business case, interne communicatie richting verkoopeenheden, externe communicatie richting de markt, het vaststellen van procedures voor pricing, billing en serviceverlening.

Tevens in teamverband nauw betrokken bij het voortraject van een afdelingsreorganisatie, bestaande uit een strategische evaluatie van portfoliosamenstelling en afdelingsstructuur.

Periode : Juni 2000 – December 2000
KPN
Functie : Onderzoeker (afstuderen)

Omschrijving Werkzaamheden : Onderzoek gedaan naar de implementatie van electronic procurement (Business to Business). Implementatiemodel geschreven aan de hand van het identificeren van kritische succesfactoren. Naast het onderzoek tevens een internationaal relatienetwerk opgezet van Europese e-commerce platforms.

Periode : Okt 1999 – Mei 2000
KPN
Functie : Projectmedewerker (stage)

Omschrijving Werkzaamheden : Reorganisatieproject ondersteund door middel van het in kaart brengen van de administratieve organisatie, het schrijven van een introductieplan voor nieuwe medewerkers, het communiceren betreffende organisatorische veranderingen, het aanpassen van het functiebouwwerk, het schrijven van een afdelingshandboek en het opzetten van portfolio- en accountmanagement.