No Title
cv: 4106 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



projectleider informatieanalist manager
Amersfoort
In overleg
projectleiding informatieanalyse management

§ SPD-2 Bedrijfseconomie 1§ SPD-2 Belasting en privaatrecht§ SPD-2 Bedrijfscalculatie§ SPD-2 Economisch Technische verschijnselen§ Kennissystemen Vrije Universiteit
A`dam § AMBI-basismodules§ AMBI-S1 Organisatiekunde§ AMBI S2 Datatransmissie§ Ambi S3 Systeemonderzoek§ AMBI S4 Systeemdenken§ AMBI S5 Leidinggevende aspecten § Assurantie B§ Pedagogische Academie § HAVO

§ IPMA-C (nog bezig)§ Prince2 Foundation§ NLP-Practitioner : IEP, 2005§ Architecturen (.NET & MQ-series) 2004§ ITIL Foundation 1998§ Moderne technologiën (CBIT) 1999§ Marketing en sales Ecnomische Hogeschool Eindhoven 1996§ Europese wet- en regelgeving 1997§ NOVELL CNE 1994§ Managementtrainingen : RCC, 1986§ Diverse PM-cursussen : Pandata, 1986§ Presentatie en schrijven : CTB, 1985§ Diverse ontwerpcursussen : Pandata, 1984-1985§ Diverse programmeringscursussen : IBM /Honewell Bull, 1978

Opdrachtgever: VROMPeriode: jun 2005-edenFunctie: ProjectmanagerBranche: ICT-dienstverleningNaam projectIn beheer nemen LinkWorks applicaties en realiseren project.Project competentie / skills en toolsSamenwerking onderaannemers en derden. Regisseren en inbedding beheerorganisatie. Doel projectRegiseren en embedden van een onderaannemer in de GPR- organisatie. Samengewerkt met meerdere GPR-onderdelen en meerdere toeleveranciers. (CAP en HP)Korte beschrijving:Besturen van een onderaannemer onderaannemer en i.s.m. CAP, HP GPR voor VROM belangrijke internettoepessingen realiseren. VerantwoordelijkhedenZowel lopende gang van zaken als veranderingen managen.ResultatenToepassing gerealiseerd en onderaannemer in GPR organisatie ingebed.
Opdrachtgever: PinkRoccade PublicPeriode: mrt 2004 - aprFunctie: ProductmanagerBranche: ICT-dienstverleningNaam projectICT Efficiency ScanProject competentie / skills en toolsOnderzoek. Samenwerking externe partijen. Organisatiekunde, procesinrichting, PKI's en KSF. Electronisch vergaderen.ASL BiSL. Doel projectOntwikkelen van een aanpak om kosten van ICT-imperfecties voor organisaties vast te stellen. Betreft een project in samenwerking met Price Waterhouse . De aanpak is bedoeld om new-business te genereren.Korte beschrijvingIdee ontwikkeling, zoeken partners en zorgen voor draagvlak in de organisatie. Opstellen van business case. Zorg dragen voor de ontwikkeling van de saleskit. De activiteit is onderdeel van een CaLCE-traject. Een samenwerkingsverband met de Vrije Universiteit om onderhoud van legacy te automatiseren.VerantwoordelijkhedenOpstellen businessplanning en i.s.m. externe partijen tot een goed resultaat komen.ResultaatSaleskit en samenwerkingsovereenkomst.
Opdrachtgever: PinkRoccade PublicPeriode: jun 2002 - dec 2003Functie: ProductmanagerBranche: Centrale OverheidNaam projectFinanciële ApplicatiesProject competentie / skills en toolsFinanciële applicaties. Interdepartementale samenwerkingsverbanden. Trends in bestuur en verantwoording. (Benchmarking, internationale accounting standaarden.) Trends en ontwikkelingen op IT-gebied. (Open source, Ontwikkelingen Internet ontsluiting. Standaardisatie en ASP. Doel projectOnderzoek mogelijkheden voor Public om naast bestaande dienstverlening op het gebied van loon- en salarisverwerking ook dienstverlening op het gebied van financiële applicaties te ontwikkelen.VerantwoordelijkhedenKeuze van de wijze waarop GPR een standaard financiële applicatie voor de rijksoverheid in de markt wil zetten. ResultaatSWOT-analyse, Marktverkenningen, Concurrentieonderzoek, Klantonderzoek.
Opdrachtgever: PinkRoccade PublicPeriode: nov 1999 - dec 2001Functie: Manager/ProjectleiderBranche: HandelNaam projectAuto-XS. (Ketenautomatisering Automotive branche)Project competentie / skills en toolsKennis van verschillende partijen en belangengroeperingen in de automotive aftermarket. Financiering en subsidiëring. Vaststellen wijze van doorberekening en roi. Statuten en reglementen van de BV. Organiseren van roadshows, persberichten en marketingmateriaal om participanten en hun afnemers (grossiers) blijvend te motiveren. Doel projectRealiseren van een handelsportaal voor de automotive aftermarket.Korte beschrijvingVoor de automotive- aftermarket, een branche met een gezamenlijke omzet van 4 miljard Euro een portaal gerealiseerd, waarmee order-, orderbevestiging-, pakbon- en factuurberichten kunnen worden uitgewisseld. Door de speciale structuur van het project is een BV (Auto-XS) opgericht om de belangen van de verschillende partijen beter te kunnen garanderen.VerantwoordelijkhedenLijnmanager van 15 EDI-consultants en projectmanager van Auto-XS. Als lijnmanager o.a. beoordeling- en functioneringsgesprekken. Daarnaast projectmanager voor Auto-XS. Enkele taken: Secretaris van de Bestuursvergadering, voorzitter van de toetsingscommissie, adviseur van het participantenoverleg, contactpersoon voor financiers en subsidiegever(Senter), projectleider en toezichthouder op het ontwerpResultaatDe prijs van de aministratieve afhandeling van orders is met 50 Eurocent per order gedaald voor de deelnemende importeurs.
Opdrachtgever: Centraal BeheerPeriode: jan 1999 - jul 1999Functie: Management ConsultantBranche: VerzekeringenNaam projectOnderzoek functioneren AOVProject competentie / skills en toolsKennis AOV. Kennis van systeemontwikkeling en legacy. Kennis van financiële verantwoording. Doel projectVerbetervoorstellen voor het functioneren van de geautomatiseerde verwerking van de AOV-verzekering.Korte beschrijvingCentraal Beheer beschikt door fusie en reorganisatie over meerdere AOV-systemen. Totale kosten ongeveer 6 miljoen Euro. De organisatie zou een aantal systemen wilden onderbrengen naar één centraal systeem. Dit systeem wilde echter na een aantal jaren nog niet naar behoren functioneren. Het onderzoek was bedoeld om de werkelijke oorzaken te achterhalen en om een advies te krijgen voor vervolgtraject.VerantwoordelijkhedenVerantwoordelijk voor de eindrapportage aan het management en verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderzoek binnen gestelde grenzen.ResultaatHet advies om verkeerd ontworpen delen te herontwerpen is overgenomen. Tevens beschikt de organisatie over verbeterd inzicht van de kosten van IT op de totale beheerskosten van de verzekering.
Opdrachtgever: KPNPeriode: jul 1998 - feb 1999Functie: Management ConsultantBranche: TelecomNaam projectInrichting portaal PABX SLA (Deeltijd)Project competentie / skills en toolsOnderhandelen en advies. Doel projectVerbeteren samenwerking CMG en KPN.Korte beschrijvingBegeleiding verschil van mening over uit te voeren werkzaamheden tussen CMG en KPN in een fixed price opdrachtVerantwoordelijkhedenVoeren van de onderhandelingen om met KPN tot een bevredigend resiultaat te komen.ResultaatKPN is accoord gegaan met een versoberde uitvoering van delen van een project in ruil voor fundamentele verbetering van andere delen. Voor het nieuwe boekjaar heeft KPN gekozen voor uitbreidingen op basis van nacalculatie.
Opdrachtgever: BelastingdienstPeriode: apr 1998 - okt 1998Functie: ManagementconsultantBranche: Ministerie van FinanciënNaam projectVerbetertraject automatisch verwerken betalingen.Project competentie / skills en toolsTekstherkenning (AI). Debiteurenadministratie. Advies en presentatie Doel projectKostengroei beperken van de centrale betaalafdeling.Korte beschrijvingDe belastingdienst ontvangt ongeveer 8000 Euro per seconde. Deze betalingen worden d.m.v. de OLA over het algemeen automatisch verwerkt. Daarnaast zijn er jaarlijks ongeveer een miljoen betalingen die door een afdeling van 150 personen handmatig moeten worden toegewezen.Met verwacht dat dit door de opkomst van internet- en de girofoon aanmerkelijk meer zullen worden. Met een aantal slimme maatregelen wilde de belastingdienst de groei van de betaalafdeling beperkt houden.VerantwoordelijkhedenEindrapportage en onderzoek naar mogelijkheden.ResultaatHet belangrijkste voorstel om met betere tekstherkenningstechnieken te gaan werken is geaccepteerd. Geschatte jaarlijkse besparing ongeveer één miljoen Euro.
Opdrachtgever: RabobankPeriode: okt 1997 - apr 1998Functie: ProjectleiderBranche: BankNaam projectY2K testen (CAST)Project competentie / skills en toolsGeautomatiseerd testen. Projectleiding Doel projectAantonen dat de programmatuur van de Rabo ook na het jaar 2000 naar behoren zou blijven functioneren.VerantwoordelijkhedenMotiveren en coachen 20 (junior) testers. Opstellen generieke testplannen en plannen van aanpak. Onderzoek naar een acceptabele diepgang voor een Y2K test. Planning en voortgangscontrole.ResultaatGeen enkele fout gevonden. Wel beschikt Rabobank nu over de mogelijkheid de regressietest geautomatiseerd uit te voeren, waardoor er veel minder fouten optreden bij de oplevering van een nieuwe release. (Waardoor productieverliezen van aangesloten banken beperkt blijven.)
Opdrachtgever: VGZ (Ziekenfonds)Periode: okt 1996 - okt 1997Functie: Management ConsultantBranche: VerzekeringenNaam projectVerbetertraject ProductieProject competentie / skills en toolsITIL, Scheduler, Helpdesk Supporttool. Adviesvaardigheden.l Doel projectVerbetering van de verwerking van programmatuur van VGZ.Korte beschrijvingVGZ is ontstaan uit een fusie van verschillende ziekenfondsen. Daarbij zijn ook de verschillende geautomatiseerde systemen geïntegreerd in één systeem. Dit resulteerde in een slecht werkende productieomgeving met tien tot dertig productieverstoringen per nacht.VerantwoordelijkhedenAdvies, presentatie, kostenschatting, planning. Implementatie, opleiding en borging gebruik verschillende tools. ITIL, Contacten Leveranciers en gebruikersorganisatie.ResultaatHet aantal productieproblemen is met 80% afgenomen en de operators hebben meer tijd om de werkzaamheden goed voor te bereiden.Bovendien hebben klanten veel minder last van productieproblemen. (Foute nota`s e.d.)
Opdrachtgever: Delta LloydPeriode: apr 1995 - okt 1996Functie: Management ConsultantBranche: VerzekeringenNaam projectInrichting crediteurenadministratie (OLAS)Project competentie / skills en toolsOLAS (ERP) ERP Financieel. Doel projectVerbetering van de financiële informatievoorziening van Delta Lloyd.Korte beschrijvingBegeleiding van de invoering van een belangrijke overgang naar een ander financieel systeem.VerantwoordelijkhedenAdvies m.b.t. inrichting pakket. Opstellen specificaties t.b.v. conversie. Begeleiding test- en opleidingstraject. Aanspreekpunt IT- en gebruikersafdeling.ResultaatGegevens uit verschillende andere (deel)systemen zijn probleemloos overgezet naar het nieuwe systeem. Gebruikersorganisatie is opgeleid. Betalingen (5 miljoen Euro per week) foutloos verwerkt.
Opdrachtgever: C.T.B.Periode: jul 1993 - okt 1994Functie: Informatieanalist/ProjectleiderBranche: IndustrieNaam projectWerkordersProject competentie / skills en toolsProjectleiding en marktonderzoek. Doel projectUitbreidingen van een standaard product (financiële applicatie) om tegemoet te komen aan vragen van afnemers.Korte beschrijvingIn samenwerking met accountmanagers en eindgebruikers vaststellen aan welke eisen de applicatie zou moeten voldoen en beoordelen of de te maken kosten opwegen tegen extra baten.VerantwoordelijkhedenSterkte zwakte analyse concurrenten en marktpotentieel. Opstellen businesscase en advies. Vaststellen specificaties. Projectleiding en voortgangsbewaking.ResultaatUitbreiding op een ingekocht standaard financieel pakket om unique selling points te verkrijgen. Geen informatie over succes en verkoopresultaten.
Opdrachtgever: C.T.B.Periode: apr 1992 - mei 1993Functie: Informatie AnalistBranche: IndustrieNaam projectGlas expertsysteemProject competentie / skills en toolsExpertsystemen Prolog. kennisextractie. Methoden voor kennistechnologie. Doel projectOnderzoek in welke mate AI voor CTB zou bijdragen tot betere applicaties. Om dit goed te kunnen beoordelen zou een applicatie voor het bestekschrijven uitgerust moeten worden met "glaskennis", waardoor een besteksschrijver zonder die kennis in staat zou moeten zijn een bestek goed in te vullen.VerantwoordelijkhedenOnderzoek expertshells. Begeleiding junior kennistechnoloog. Prolog. Opleidingstraject VU Amsterdam. Onderzoek integratie andere systemen.ResultaatPrototype voor de selectie van glas tijdens de fase besteksschrijven. Uiteindelijk is besloten dat deze nieuwe technologie voor CTB niet interessant is.
Opdrachtgever: C.T.B..Periode: aug 1990 - okt 1992Functie: Informatieanalist/ProjectleiderBranche: IndustrieNaam projectBestekschrijvenProject competentie / skills en toolsProjectleiding en informatieanalyse. Doel projectOpwaardering van een applicatie, om bestekschrijven met een fullscreen editor mogelijk wordt. Tot dusverre werd functionaliteit op basis van een line-editor geboden.VerantwoordelijkhedenMarktverkenningen. Kostenschatting en advies. Vaststellen specificaties. Projectleiding en voortgangsbewaking. Tekstverwerking. Begeleiding systeemprogrammeurs t.b.v. specifieke tekstverwerkingsprogrammatuur.ResultaatEen full-screen tekstverwerker met de erbij behorende functionaliteit. Specifiek voor het bewerken en selecteren van besteksteksten volgens de RAW-systematiek. Goedgekeurd door Rijkswaterstaat met redelijke verkoopresultaten en rendement. Gebruikers van het pakket kunnen veel sneller en makkelijker een bestek samenstellen.
Opdrachtgever: Friesche Asfalt CentralePeriode: mei 1989 - jun 1990Functie: Informatieanalist/ProjectleiderBranche: IndustrieNaam projectAutomatisering Asfalt CentraleProject competentie / skills en toolsProjectleiding en informatieanalyse. Doel projectHet systeem was bedoeld om het verschil te bepalen tussen de theoretische en werkelijk voorraad. Hierdoor is de centrale in staat verschillen te constateren en te analyseren (en de marge te verbeteren).VerantwoordelijkhedenOfferte en presentatie. Meer- minderwerk onderhandelingen. Opstellen specificaties. Begeleiding realisatie. Planning en voortgangscontrole. Begeleiding invoering.ResultaatFixed price Fixed date project. E.e.a. afgerond cf. afspraken.
Opdrachtgever: SBWPeriode: apr 1987 - okt 1988Functie: Informatieanalist/ProjectleiderBranche: OnderwijsNaam projectExamenadministratieProject competentie / skills en toolsOpleidingstructuur wegenbouw. Projectleiding en informatieanalyse. Korte beschrijvingOmzetten van een handmatige verwerking van cijfers naar een geautomatiseerde verwerking. Daardoor zou het aantal verkeerd berekende examenresultaten aanmerkelijk moeten verminderen.VerantwoordelijkhedenOfferte en presentatie. Meer- minderwerk onderhandelingen. Opstellen specificaties. Begeleiding realisatie. Planning en voortgangscontrole. Begeleiding invoering.ResultaatFixed price fixed date project opgeleverd naar tevredenheid opdrachtgever en werkgever. SBW kan de examenresultaten van 40.000 cursisten voor 150 verschillende cursussen op basis van ingevoerde cijfers automatische bepalen. Inclusief de workflow rondom het organiseren van examens. De examenafdeling kan zich door de afgenomen werkdruk toeleggen op het analyseren en interpreteren van de resultaten.
Opdrachtgever: C.T.B..Periode: jun 1985 - feb 1987Functie: Informatieanalist/ProjectleiderBranche: IndustrieNaam projectStandaard boekhoud applicatie bouwnijverheid.Project competentie / skills en toolsFinanciële administratie. Grootboek. Debiteuren, Crediteuren, Werkorders, Facturatie. Doel projectBieden van een oplossing voor financiële verwerking op PC`s aan klanten. Tot dusverre kon CTB uitsluitend een centrale verwerking aanbieden.VerantwoordelijkhedenSterkte zwakteanalyse concurrenten en marktpotentieel. Businesscase en adviezen.Opstellen specificaties. Opstellen begroting. Projectleiding realisatie.ResultaatPakket opgeleverd conform specificaties. Op tijd en binnen budget. Het standaardpakket is ongeveer 750 keer verkocht en heeft een rendement van 80% op het geïnvesteerde vermogen behaald.
Opdrachtgever: RCC.Periode: apr 1983 - apr 1985Functie: LijnmanagerBranche: Centrale OverheidNaam projectLijnmanagerProject competentie / skills en toolsFunctioneren groot rekencentrumFunctiepuntanalyse. Productiviteit onderhoud. VerantwoordelijkhedenHiërarchisch en functioneel leiding geven aan een groep van 20 technisch beheerders.Daarnaast deelname aan functionele werkgroepen t.b.v. verbetering van de organisatie.ResultaatO.a. inzicht gegeven in tijdbesteding.
Opdrachtgever: Amersfoortse Verekeringen.Periode: okt 1982 - apr 1983Functie: Functioneel Ontwerper/ ProjectleiderBranche: VerzekeringenNaam projectHypotheekadministratieProject competentie / skills en toolsHypotheken. Systeemanalyse. Doel projectOmzetten van een handadministratie naar een geautomatiseerde verwerking. Voordelen o.a.: minder fouten, meer en betere gegevens bij de hand.VerantwoordelijkhedenOntwerp nieuw hypothekensysteem. Teamleiding programmering. Leiding geven aan enkele programmeurs.ResultaatSysteem opgeleverd en functioneert naar wens. Naast een vereenvoudiging van het administratieve proces heeft de Amersfoortse verbeterd inzicht in toekomstige kasstromen en heeft de meer mogelijkheden haar portefeuille te analyseren.
Opdrachtgever: IPEC.Periode: apr 1979 - okt 1981Functie: applicatie-ontwerper +Branche: TransportNaam projectLocation MasterfileProject competentie / skills en toolsProgrammering. Routeplanning. Facturering. Managementinformatie. Doel projectOpzetten van een geautomatiseerde landkaart van Europa om een nieuw type van vervoer mogelijk te maken.Korte beschrijvingHet Location Masterfile wordt (nog altijd) gebruikt voor het coderen van verzendingen, de facturering en de planning. Het is een essentieel onderdeel van de logistieke verwerking.VerantwoordelijkhedenOntwerp- en programmering van de programmatuur om het location masterfile (kaart van Europa) te onderhouden. Ook verantwoordelijk voor alle statistische informatie die daarmee kon worden geproduceerd.ResultaatOpgeleverd binnen budget en op tijd.
Opdrachtgever: Neproma.Periode: mrt 1977 - apr 1978Functie: applicatie-ontwikkelaarBranche: IndustrieNaam projectConversie IBM system3 naar HB level 62Project competentie / skills en toolsProgrammeringsomgevingen. Job control. Doel projectOvergang naar een nieuw type computer, met meer mogelijkheden en met lagere kosten.Korte beschrijvingDe overgang van ponskaarten naar diskettes, verwerking in meerdere partities en in- en outputspooling. Tegelijk de introductie van de eerste beeldschermen.VerantwoordelijkhedenProgrammeren en converteren van programmatuur. Zelfstandig maken van afspraken met IBM en Honeywell Bull.ResultaatNeproma kon voor een lagere prijs gebruik maken van apparatuur met meer mogelijkheden.