No Title
cv: 5075 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sProgramma en Project Management / Kwaliteits Management / Test Management / Lijn Management, Team Management, Interim Management / Business en Management Consultancy
Lelystad
01-apr-2010
Programma en Project Management / Kwaliteits Management / Test Management / Lijn Management, Team Management, Interim Management / Business en Management Consultancy


Opleiding en Training
Delft University of Technology : PhD Degree in Electrical Engineering (1993)
Delft University of Technology : MS Degree in Electrical Engineering (Cum Laude) (1988)
The Hague Poly Technical School : BS Degree in Electrical Engineering (Information/Computer Science) (1983)
David Bloch : Perfect Presentation (1994)
Applied Learning : Project Management (1994)
Via CMG : Communication Skills (1994)
Via CMG : Social Skills (1994)
Via CMG : Project Management I (1995)
Digital Equipment Corporation : Telecommunications Network Management Course (1995)
Digital Equipment Corporation : Signaling System #7 Course (1995)
Via CMG : Mobile Telecommunications Course (GSM) (1996)
Via CMG : Project Management II (1996)
Via CMG : Capability Maturity Model Course (CMM) (1996)
Tom Gilb : Formal Inspection Course (1997)
Via CMG : Motivation and Leadership Skills (1997)
Various Seminars : Quality Management Course (1998)
Via CMG : Project Auditor Course (1998)
Via CMG : Lead Assessor Course (1998)
Meta Group : Enterprise Architecture (1998)
Via CMG : ITIL Awareness Course (1999)
Via CMG : Consultancy Skills (1999)
Via CMG : Client Awareness Course (1999)
Via CMG : General Development Program: Sales (1999)
Academie voor Ondernemerschap (RUG) : Veranderingsmanagement: interactieve avond colleges voor professionals (2000)
Via CMG : Management Intake Course (2000)
Investors in People (IiP) : Hands on Training IiP methodiek (2000)
IIR : Mobile Portals (2001)
De Baak - Management Centre : Product Management (2002)
Rabion Consultancy : Mobile Telecommunication Course (GPRS, UMTS) (2002)
Vale Training : Fixed and Mobile Billing Course (2003)
- : Informatie Congres Business Process Management (2003)
Tibco : Technical Workshop Service Oriented & Event-Driven Enterprise Architectures (2005)
IT Service Management Forum (ITSMF) : Seminar X-Governance (2005)
Sogeti : Training Product & Work Breakdown Structures (2006)

Ervaring met Standaarden en Methodieken
Yourdon, Ward&Mellor, UML (System Design)
EFQM (European Foundation for Quality Management)
ISO 9000 / ISO 9001:2000
CMM (SW Development Capability Maturity Model)
CobiT (IT Governance)
TOGA (Enterprise (Information) Architecture)
ITIL, IPW (Service Management)
Telecom Operations Map (TOM) / Extended TOM (eTOM)
Telecom Network Management (TMN Q3)
Rosetta, CPFR (Logistics, Supply Chain Management)
Glass box (KPN) (System Development Life Cycle)
PRINCE2, PMBOK, CMG Commander (Project Management)
PMI Programme Management Standard
DFES Programme & Project Management (PPM)
Investors in People (IiP)


2006 - heden Zelfstandig consultant
2001 - 2006 TeleXis BV
1994 - 2001 CMG
1994 Delft University of Technology
1994 Telematics Research Centre
1989 - 1993 Delft University of Technology
1988 IBM, U.S.A
1983 Philips NV


Klant KPN Branch Telecom/Finance
Opdracht Project Management Omvang nvt
Periode Aug 2007 - Dec 2007 Rol Project Manager//Buss. Consultant
Gedurende deze periode was ik als project manager cq business consultant samen met een impact analyse team verantwoordelijk voor het project tbv het vaststellen van de impact tav het outsourcen van de Telfort Financiele Administratie, Procurement, Logistiek en Credit Management naar de KPN Shared Service Centers, Accounting, Supply Chain en Collections. Het doel van het project was om de impact op de organisatie, processen, systemen, gegevens en interfaces voor zowel KPN als Telfort vast te stellen, om zo tot een onderbouwde business case, kosteninschatting en projectplan te komen.


Klant Telfort Branch Telecom/Finance
Opdracht Optimalisatie maandafsluiting Omvang 1 M€
Periode Jul 2007 - Dec 2007 Rol Project Manager
Gedurende deze periode was ik als project manager verantwoordelijk voor de IT aspecten tbv het verbeteren cq optimaliseren van de doorlooptijd van het maandafsluitingsproces. De doelstelling was om eind werkdag 2 de financiele cijfers gereed te hebben voor rapportage naar het moederbedrijf KPN. Dit hield o.a het realiseren en implementeren van de gewijzigigde "timetable" tav de voor de maandafsluiting essentieel benodigde financiele rapportages, alsmede nieuw te ontwikkelen rapportages (o.a. Unbilled Revenue, Airtime Bonus). Tbv hiervan moesten ook een aantal infrastructurele wijzigingen doorgevoerd worden, o.a. het vervangen van de datawarehouse server door een snellere machine en de invoering van een Sybase Replica Server tbv het "real-time" onsluiten van de informatie op het (Arbor) billing platform.


Opdracht Migratie zakelijke (MVPN) klanten Omvang 500 k€
Periode Jan 2007 - Jun 2007 Rol Project Manager
Gedurende deze periode was ik als project manager verantwoordelijk voor de migratie van de Telfort (groot)zakelijke MVPN klanten, waaronder ook de NS. In overleg met moederbedrijf KPN was besloten dat Telfort de grootzakelijke markt niet meer zou bedienen en dat de klanten de mogelijkheid gegeven zou worden om over te stappen naar een KPN MVPN propositie, of om in de vorm van een niet MVPN propositie bij Telfort te blijven. Als eerste stap zijn alle zakelijke klanten succesvol naar het KPN radio netwerk gemigreerd. Vervolgens zijn de klanten al naar gelang hun keuze of naar KPN MVPN, of naar een Telfort niet MVPN propositie gemigreerd. Vanwege lopende contractuele verplichtingen is vooralsnog de migratie van de NS uitgesteld. Dit zal begin 2008 weer opgepakt worden.


Klant Telfort Branch Telecom
Opdracht Oracle eBS herimplementatie Omvang 1,1 M€
Periode Maa 2006 - Dec 2006 Rol Senior Project Manager
Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor de her-implementatie van de Oracle eBusiness Financials Suite, inclusief de data conversie van het huidige (R11.5.6) systeem naar het nieuwe (R11.5.10) systeem. De herimplementatie omvatte de eBS modules Cash Management, Accounts Recievable, Accounts Payable, Purchasing, Fixed Assets, Projects en General Ledger. Het project was complex vanwege het feit dat de eBS Logistics Suite in R11.5.6 achterbleef. Een speciaal "finance-logistiek" interface moest hiervoor gecreëerd worden, zodat tijdelijk met beide eBS versies gewerkt kon worden. Een verdere complificerende factor was de benodigde multipartij structuur, met daarin een gespecialiseerde partij om de transitie vanuit een financieel perspectief uit te voeren, een partij verantwoordelijk voor het onderhouden van de huidige R11.5.6 versie, een partij verantwoordelijk voor het Oracle eBS database administratie, en een partij verantwoordelijk voor de embedding en alle inbound/outbound interfaces van het systeem. Eerdere pogingen waren als gevolg van deze factor al vastgelopen. Ondergetekende was speciaal ingehuurd om het project vlot te trekken en tot een goed einde te brengen. De project omvang was ongeveer 1,1 M€. De beoogde doorlooptijd, inclusief de voorbereidingstijd (contractfase) was negen maanden. Het project is op tijd en binnen budget opgeleverd.


Klant Telfort Branch Telecom
Opdracht ESP prepaid phase 2 Omvang 100 k€
Periode Sep 2006 - Nov 2006 Rol Senior Project Manager
Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor de implementatie van Telfort's ESP prepaid fase 2 propositie. Dit in samenwerking met debitel als "launching customer". De fase 2 ESP prepaid propositie maakt het voor Telfort mogelijk om prepaid als een "unbranded" wholesale propositie te marketen naar Enhanced Service Providers (ESP), zoals debitel. Dit maakt het voor ESPs mogelijk om prepaid onder hun eigen merknaam te vermarketen. ESPs hoeven "slechts" nog voor de marketing, verkoop, retail billing, en eerste lijns klant support te zorgen. Alle andere achterliggende zaken worden door Telfort verzorgd. Dit project omvatte de fase 2 requirements, als vervolg op het verderop genoemde fase 1 project. De requirements omvatte o.a.: (1) de mogelijkheid om meerdere tariefplannen t.b.v. meerdere klantdoelgroepen binnen dezelfde basis propositie te gebruiken, (2) eindgebruikers de mogelijkheid geven om zelf-service via het Internet te kunnen doen, bv SIM activatie, saldo opvragen, saldo opwaarderen, et cetera. De projectomvang was ongeveer 100 K€.


Klant Telfort (via TeleXis) Branch Mobile Telecom
Opdracht ESP Prepaid phase 1 Omvang 600 k€
Periode Apr 2005 - Nov 2005 Rol Senior Project Manager
Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor de implementatie van Telfort's ESP Prepaid fase 1 propositie. Dit in samenwerking met debitel als "launching customer". In dit project lag de focus op de primaire functies, zoals "prepaid SIM ordering en delivery", SIM preprovisioning, e-voucher ordering en delivery, multi tarief plannen, beltegoed opwaarderen via de mobiele telefoon, basis rapportages, et cetera. Dit project was complex vanwege het "multi-vendor" karakter van het project. In totaal waren 7 onafhankelijke leveranciers in dit project geïnvolveerd. De projectomvang was ongeveer 600 K€. Het project is op tijd en binnen budget opgeleverd aan de klant.


Klant Telfort (via TeleXis) Branch Mobile Telecom
Opdracht Frontoffice en backoffice systeem voor Telfort shops Omvang 750 k€
Periode Apr 2005 - Feb 2006 Rol Senior Project Manager

Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor de implementatie en uitrol van een nieuw kassa- en financieel administratie en logistiek systeem voor de Telfort winkelketen. Het doel van het project was om het commerciële, logistieke, en financiële (accounting&control) proces rondom de Telfort winkelketen vorm te geven en optimaal te ondersteunen door informatie systemen. Kernonderwerpen waren, gecentraliseerd beheer van het winkel product portfolio, gecentraliseerd beheer van special winkel promoties, beheer van de winkel voorraad, bestelproces vanuit de winkels, centraal voorraadbeheer, goederen bewegingen, financiële administratie en controle, et cetera. Het systeem was gebaseerd op een combinatie van het Oscar kassa systeem van Torex Retail, een speciaal ontwikkelt systeem t.b.v. winkel product portfolio management en verkoopprijs beheer, de Oracle eBS Logistics Suite voor centraal voorraadbeheer en ordering, en Exact Globe t.b.v. de financiële administratie en controle. De project omvang was ongeveer 750 K€. Het project is op tijd en binnen budget opgeleverd.


Klant Nederlandse Spoorwegen (via TeleXis) Branch Transport en Vervoer
Opdracht Business Model WLAN@TreinStations Omvang Nvt
Periode Feb 2005 - Mar 2005 Rol Business Consultant
Gedurende deze periode heb ik gewerkt aan een business model t.b.v. de commerciële exploitatie van Wireless LAN op de NS stations. Het model was gebaseerd op het onderscheiden van de verschillende basis rollen in de waardeketen, bv de lokatiehouders, WLAN netwerk operator, WLAN virtuele netwerk operator, WLAN service providers, WLAN roaming partners, elektronische betaalmiddel provider, en het plaatsen van deze partijen in een business relatie c.q. waardeketen.


Klant Nederlandse Spoorwegen (via TeleXis) Branch Transport en Vervoer
Opdracht Opzetten Service Management Omvang Nvt
Periode Jan 2005 Rol Business Consultant
Gedurende deze periode heb ik gewerkt aan een blauwdruk voor de inrichting van service management t.b.v. de landelijke electronic ticketing infrastructuur van de Nederlandse Spoorwegen. De blauwdruk was gebaseerd op het eTOM model uit de telecom industrie, welke voor deze gelegenheid omgedoopt was tot de "Transportation Operations Map". De kerngedachte was dat veel van de electronic ticketing componenten, zoals toegangspoorten, check in/check uit palen, electronische betaalmachines, maar ook de onderliggende technische infrastructuur, een majeur negatieve impact op de klantbeleving van de reiziger kan hebben. Dit maakt het noodzakelijk om vanuit de commercie voldoende controle te hebben op de service aspecten, vanaf de prille design fase tot en met de operationele fase. Omdat klanttevredenheid een kern verantwoordelijkheid is van de commerciële afdeling van de NS, is geadviseerd om een speciale Service Management eenheid in het leven te roepen, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van service requirements vanuit het perspectief van de eindgebruiker, om te borgen dat deze requirements op een juiste manier geïmplementeerd zouden worden, en van daaruit vervolgens de klantbeleving te bewaken.


Klant Nederlandse Spoorwegen (via TeleXis) Branch Transport en Vervoer
Opdracht Ticketless Traveling Pilot Omvang 500 k€
Periode Jul 2004 - Dec 2004 Rol Product Manager/ Project Manager
Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een pilot t.b.v. de "ticketless travelling" propositie van de Nederlandse Spoorwegen. Het doel van de propositie was om het een selecte groep van reizigers mogelijk te maken treintickets via het Internet, PDA of mobiel te bestellen. Een RFID tag ter grote van een credit kaart werd gebruikt om de bestelde kaartjes elektronisch te koppelen aan de unieke RFID code. Speciale RFID readers op basis van PDAs zijn ingezet op de trein door het treinpersoneel om reizigers op een geldig vervoersbewijs te controleren. On-line communicatie tussen de reader en de centrale ticketing database is succesvol bereikt middels GPRS en WLAN. De belangrijkste doelstelling van de pilot was om, naast een "proof of concept", ook om vast te stellen (1) hoe deze propositie gewaardeerd zou worden door de doelgroep, en (2) hoe deze propositie in een langere termijn verkoop en distributie strategie zou passen. In december 2004 heb ik de resultaten over gedragen aan de staande organisatie om de pilot uit te voeren op de Benelux lijn (Amsterdam-Brussel). Noot: Alhoewel ik de uitkomst van de pilot niet persoonlijk heb meegemaakt, heeft mijn opvolger mij meegedeeld dat de pilot succesvol was en dat op basis van deze pilot het begrip "ticketless traveling" op de landkaart is gezet.


Klant Nederlandse Spoorwegen (via TeleXis) Branch Transport en Vervoer
Opdracht Modeling Ticketing Distribution Omvang Nvt
Periode Apr 2004 - Jun 2004 Rol Business Consultant

Gedurende deze periode heb ik gewerkt aan een generiek model en bijbehorende tool om de ticketing en distributie infrastructuur van de NS adequaat te kunnen dimensioneren om zodoende zo kosteneffectief mogelijk apparatuur te kunnen aanschaffen. Het model en tool waren benodigd in het kader van het ET/BTS (Electronic Ticketing en Beheerste Toegang Stations) initiatief van de NS, om een correcte inkoop en en vervangingsstrategie te faciliteren. De werkzaamheden omvatten: • Opstellen van een model voor de verkoop en distributie (V&D) infrastructuur van toepassing op "ticketless traveling". • Gebaseerd op de verkoop prognoses en het heersende reisgedrag, het voorspellen van de "load" op de V&D infrastructuur. • Gebaseerd op de voorspelde load het correct dimensioneren van de V&D infrastructuur.


Klant Nederlandse Spoorwegen (via TeleXis) Branch Transport en Vervoer
Opdracht Opzetten Product Management Omvang Nvt
Periode Feb 2004 Rol Management Consultant
Gedurende deze periode heb ik gewerkt voor NS Commercie om tactisch product management in het kader van het ET/BTS programma op te zetten. Product management moest dienst doen als een platform voor de ontwikkeling van nieuwe proposities gebaseerd op het concept van "Tickeless Traveling". Ticketless traveling hield het gebruik van een contactloze MiFare chipkaart als vervanger voor de papieren ticket. De chipkaart ontsluit unieke nieuwe mogelijkheden tot vervoersproposities, zoals: reizend specificeren, mobile ticketing, elektronische reisbeurs, integratie met ketendiensten zoals parkeren, fietsstalling, auto verhuur, et cetera. Vanwege het plotselinge overlijden van mijn vader heb ik deze opdracht overgedragen aan een collega.


Klant Telfort (via TeleXis) Branch Mobile Telecom
Opdracht Implementatie ESP Gateway Omvang 800 k€
Periode Jul 2003 - Jan 2004 Rol Development&Test Manager
Gedurende deze periode heb ik rechtstreeks voor TeleXis gewerkt in het ESP Gateway project. Het ging om een fixed-price/fixed-date project, er op gericht om in zes maanden een platform voor provisioning en billing van Telfort's wholesale klanten (ESPs) te ontwikkelen en uit te rollen. De ESP Gateway registreert het gebruik van Telfort's mobiele netwerk door Telfort's wholesale eindgebruikers, en berekend op basis hiervan de wholesale facturen te voldoen door Telfort's wholesale klanten. Ik was in het bijzonder verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het testen en de implementatie van het rating en billing onderdeel. Taken hielden o.a. in: 1. Ondersteunen bij contractuele zaken, zowel klant als leverancier gerelateerd. 2. Ontwerp, selectie en realizatie van de technische infrastructuur (hardware, software, network, et cetera). 3. Contact met een derde partij software leverancier t.a.v. de rating engine. 4. Outsourcen van het technisch beheer van het systeem: RFI, RFP, leverancier selectie, leverancier management. 5. Managen van het specificatie, ontwikkeling, test en implementatie traject van het rating en billing deel van het systeem. 6. Managen van de klant acceptatie test. De project omvang was ongeveer 800k€. Het project is succesvol opgeleverd aan Telfort, binnen budget en tijd.


Klant Telecom Company of Iran (via TeleXis) Branch Telecom, Fixed Network Operator
Opdracht Customer Care & Billing Studie Omvang Nvt
Periode Nov 2002 - Jun 2003 Rol Business Consultant
Gedurende deze periode heb ik als business consultant in een Customer Care en Billing (CC&B) gerelateerd project meegewerkt. Het doel van het project was om een integrale en schaalbare CC&B omgeving te ontwerpen. De opdracht was onderdeel van een Iraans overheidsprogramma, met als doel om TCI naar een "state of the art", "best in class" telecommunicatie bedrijf te transformeren. In lijn met het TOM model waren de werkgebieden van het CC&B project de "fulfillment", "assurance" en "billing" processen, voor mobiel, vast en data/ip gerelateerde services. De focus van het project lag op integraal service ontwerp, functioneel architectuur ontwerp, functioneel systeem ontwerp, projectie op "off-the-shelve" pakketten, implementatie strategieën, en voorbereiding op een RFQ fase. Het project is grotendeels uitgevoerd in Iran (Teheran) en gedeeltelijk in Nederland. De resultaten van het project zijn met succes gepresenteerd aan de directeuren en kern stafleden van het TCI en het ITRC.


Klant Iran Broadcast Organization (via TeleXis) Branch Broadcasting
Opdracht Interactive DVB services Omvang Nvt
Periode Okt 2002 Rol Business Consultant
Gedurende deze periode heb ik gewerkt aan een roadmap voor de introductie van op Digital Video Broadcasting (DVB) gebaseerde interactieve "value added services" in de Iraanse markt.


Klant Telecom Company of Iran (via TeleXis) Branch Telecom, Fixed Network Operator
Opdracht IP Based Services Studie Omvang Nvt
Periode Jun 2002 - Sep 2002 Rol Business Consultant
Gedurende deze periode heb ik meegewerkt in een opdracht om een strategie voor de introductie van op IP gebaseerde services te ontwikkelen. Het project is grotendeels uitgevoerd in Iran (Teheran) en gedeeltelijk in Nederland. De studie omvatte de aspecten: service portfolio, technische infrastructuur, bedrijfsprocessen, informatiesystemen, organisatie en implementatiestrategie. De resultaten van het project zijn met succes gepresenteerd aan de directeuren en kern stafleden van het TCI en het ITRC.


Klant KPN OVN (via TeleXis) Branch Telecom, Fixed Network Operator
Opdracht Opzetten IT Service Management Omvang Nvt
Periode Aug 2001-May 2002 Rol Interim Manager Management Consultant
Gedurende deze periode was ik medeverantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe IT Service Management organisatie binnen KPN Vaste Net. Het project was complex vanwege het gegeven dat KPN Vaste Net uit verschillende netwerk operatoren bestond, ieder verantwoordelijk voor hun eigen deel van hun IT infrastructuur, en ieder met hun eigen IT organisatie. Het doel was om de IT activiteiten uit de units los te weken en onder te brengen in een enkele unit. De achterliggende motivatie was om zodoende een significante kosten reductie te bewerkstelligen door synergie en het elimineren van redundantie. Gezien de consequenties voor de medewerkers was dit een moeilijk proces. De belangrijkste werkzaamheden in het project waren: organisatie verandering, interim management, sparring en coaching, het creëren van awareness en commitment, organisatie ontwerp, en proces ontwerp. In de laatste fase van de opdracht heb ik het team ad interim geleid. De opdracht is afgerond met een presentatie voor de board van KPN Vaste Net, en de daarop volgende handover naar een nieuw benoemde lijnmanager.


Klant Casema (via TeleXis) Branch Telecom, Cable Operator
Opdracht Work Force kostenreductie Omvang Nvt
Periode Jun 2001- Aug 2001 Rol Business Consultant
In deze periode heb ik gewerkt aan een aanpak en business case t.b.v. "workforce" automatisering van de "field service" afdeling. Het doel was om de operationele kosten significant te reduceren. De aanpak was gebaseerd op het gebruik van een "workforce" automatiseringspakket, in combinatie met mobile communicatie tussen het service hoofdkwartier en de mobiele werkplek (laptop) van de service monteurs in de servicewagen. Op deze manier zou t.o.v. de oude manier een significant kortere verwerkingstijd per service order gerealiseerd kunnen worden, en als gevolg daarvan een aanzienlijke besparing. De business case is gepresenteerd en geaccepteerd door de board.


Klant Wireless Data Solutions (via CMG) Branch ICT Telecom Solutions Provider
Opdracht Verbeteren klanttevredenheid Omvang Nvt
Periode Feb 2001 - May 2001 Rol Service Manager
Gedurende deze periode was ik als service manager verantwoordelijk voor het verbeteren van de klanttevredenheid, m.b.t. service en kwaliteitszaken, d.m.v. liaison tussen de key accounts (Vodafone, One2One, FTM, T-Mobil) en de interne organisatie. Het doel was om het "slechte" imago dat als gevolg van de te snelle groei en het daarmee veroorzaakte kwaliteitsverlies, was ontstaan weer te verbeteren. Taken hielden o.a. in: • Aansturen en adviseren van de lijnorganisatie (product ontwikkeling, product management, customer support). • Onderhouden van tactische relaties met de klantvertegenwoordigers. • Afhandelen van escalaties en klachten op het tactische niveau. • Faciliteren en organiseren van klantbezoeken, evaluaties en audits.


Klant Wireless Data Solutions (via CMG) Branch Telecom Solutions Provider

Opdracht Organisational Change Management Omvang Nvt
Periode Jan 2000 - Jan 2001 Rol Team Manager
In deze periode was ik als team manager verantwoordelijk voor de interne "support" afdeling (Support Office) van de Operations Unit van CMG Telecom Products. Het doel van het Support Office was om de lijnorganisatie (400 personen, 2 directeuren, 6 lijnmanagers, 18 teammangers) te ondersteunen bij veranderingstrajecten en verbeteringsprojecten op de gebieden product management, inkoop&logistiek, klant support, systeem integratie en systeem implementatie. Dit was een logische voortzetting van de vorige opdracht (zie verderop). Inmiddels was de organisatie dermate gegroeid en de werkzaamheden uitgebreid dat een special support groep in het leven geroepen was. Het Support Office bestond ongeveer uit 12 senior medewerkers (projectleiders en business/management consultants). Ik rapporteerde rechtstreeks aan de algemeen manager (managing director) van Operations. In een breder kader was het doel van het Support Office de organisatie te ondersteunen in de verdere profesionalisering van de business, d.m.v. gecoördineerd verbeter programma Sleutelwoorden waren: integraal business management, informatie management, proces management en kwaliteits management. De ondersteuning varieerde van project management, integrale coördinatie over afdelingen heen, programma management, business and management consultancy.