No Title
cv: 7436 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Senior embedded software engineer

in overleg
passend werk



Werk ervaring:
2001-nu: Senior Embedded Software Engineer, Distinguished Member of Technical Staff (MTS).
Agere Systems WCND, Nieuwegein.
Verantwoordelijk voor de 2e generatie firmware voor een RISC-type Wireless Medium Access Controller (MAC) voor de standaarden IEEE 802.11a/b/g (hogere datarates, extra frequentie banden) voor de verbeterde MAC met een nieuwe Modem (DSP).
Naast mijn architectuur- en ontwikkelverantwoordelijkheden heb ik ook nieuwe teamleden gecoached en was ik vraagbaak voor het team.

Resultaten: Voor de vernieuwde chip de "Bootstrap" code uitgebreid en verbeterd, en enkele speciale productieversies gebouwd voor specifieke klanten.
Diverse uitbreidingen en vernieuwingen ontworpen en geïmplementeerd. Op tijd de eerste versie voor de klant geleverd (op een planning van ruim 9 maanden) inclusief uitbeidingen voor nieuwe busprotocollen: USB, PCI (Bus master) en CardBus. Voor het debuggen is een Logic State Analyser gebruikt en in-huis ontwikkelde testprogrammas.
Het initiatief genomen om, naast mijn normale werk, een aantal ontwikkelgereedschappen te bouwen ter verbetering (automatisering) van onze werkomgeving.
1994-2001: Embedded Software Engineer, Senior MTS.
Lucent Technologies/AT&T, Nieuwegein.
Verantwoordelijk voor architectuur en realisatie volgens het Standaard Development Process van de 1e generatie WiFi firmware (802.11b) inclusief bootcode.
Ook heb ik meegeholpen aan het ontwerp van de instructieset voor de MAC controller.
Het oplossen van problemen uit het veld en het leiden van klantondersteuning was een andere verantwoordelijkheid van mij.

Resultaten: In 1998 is de eerste versie op de markt gekomen (WaveLAN) en in 2000, na samenwerking met Apple, marktleider in draadloze netwerk kaarten (PCCARD) geworden (Orinoco).
1989-1994: Principal Software Developer
NCR, Nieuwegein
Activiteiten: Ontwikkeling van een Windows "devicedriver" voor WaveLAN, de eerste generatie draadloos LAN gebruikmakend van een Intel LAN Controller. Getest in een Novell Netware omgeving.

Verschillende projecten voor financiële instellingen:
Voor een geïntegreerd "Bank Information System" voor DOS en Windows PC's verbonden met een "Token-Ring LAN", gebruik makend van "NetBIOS", realiseerde ik installatie en configuratie programma's, plus een Diagnose programma voor "on-board diagnostics" en interpretatie van de "errorlog".
Creëerde de PC beveiliging voor de financiële randapparatuur zoals een opstart ("Boot") beveiliging en het verhinderen van niet geautoriseerde PC toegang.
Ontwerp, implementatie en testen van een "communication gateway server" op een PC aangesloten op een "Token-Ring LAN" om "WAN" toegang mogelijk te maken.

1986-1989: Project Leider "Communication Subsytems for Automated Teller Machines"
NCR, Nieuwegein
Activiteiten: Het leiden van een team van 4 - 5 software ontwikkelaars om "Communication SubSystems" (CSS) voor verschillende protocollen voor een nieuwe generatie van Gelduitgifte automaten (GUA's) te bouwen.
Mijn taken waren:
* Project management, verantwoordelijk voor het op tijd leveren.
* Contact met de klant.
* Documentatie van de CSSen.
* Coaching van nieuwe team leden.
* Klant ondersteuning.
* Startte de ontwikkeling van een geautomatiseerd testprogramma voor het (regressie) testen van deze modules, wat veel testtijd heeft bespaard.

1980-1986: Senior Software Developer.
Activiteiten: Ontwikkeling van Communicatie "drivers" voor Gelduitgifte automaten (HDLC, X.21, X.25 and SNA) in een team of 4 personen.

1978-1979: Junior Software Developer.
Activiteiten: Ontwikkeling en implementatie van communicatie simulatie programma's voor protocol testen van "communication drivers" (Basic mode, HDLC, NCR-DLC).
Implementatie van "Operating System interface" modules voor deze drivers.

Opleiding:
Technische Universiteit Twente (Elektotechniek/Informatica), 1969-1978
Zelfstudie C++ en Java (nu).
Cursus C++ en OOP, 1994
Verschillende cursussen zoals Effective meetings, Development process, etc.

Vaardigheden:
Zeer ervaren assembler programmeur.
Ervaren C programmeur.
Kennis van veel andere technische programmeer talen zoals Pascal, PL/M, Algol, APL, Simula67, Basic en verschillende assemblers.
Processors: 8080, 8086, 80186, 80286, M68000.
LANcontrollers: 82586, 82590, 82593.
Talen: Nederlands (moedertaal), Engels (goed).

Hobby's/Interesses: Tennis, skiën, (lange afstand) wandelen, knutselen, fotografie en film.
Competitie leider voor de tennisclub.


Curriculum Vitae Rob Baptist: pagina


CURRICULUM VITAE: