No Title
cv: 7904 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's(Senior) Projectmanager
Almere
in overleg
passend werkOpleiding:
TH-wtb, verkorte baccalaureaatsopleiding voor afgestudeerde HTS-ers, 1976
HTS-wtb, afgestudeerd in de bedrijfsorganisatorische richting productietechniek, 1974

Cursussen:
Projecten: Prince2 foundation, Project management vaardigheden, Project management essentials (PMI), GlobeTech case (PMI/ PMBOK), Global project/program management (PMI/PMBOK), Projectmatig creŽren (PMW), Probaat (PMW), Project management atlas (PMW), Capital expenditure planning, Cost control for field projects, Planning and cost engineering, Project management, Field engineering, Process engineering, Planning and scheduling for process plants, Management of many small projects (PMI), Effective projectmanagement.
Management: Balanced Score Card en Model Nederlandse Kwaliteit, Sterkte-/Zwakteanalyse, Verandermanagement, Kwaliteitsborging volgens ISO, De technische manager, Hogere bedrijfsleiding.

Werkervaring:
Werkervaring:
(Senior) Projectmanager, Meerdere bureaus, 1998 - heden
Op projectbasis projecten van opdrachtgevers gemanaged, waaronder bij:
? Ministerie van Binnenlandse Zaken, Directoraat-generaal Veiligheid, Directie Crisisbeheersing: een project gemanaged waarmee een renovatie van de huisvestings- en ICT-infrastructuur van het Nationaal CoŲrdinatiecentrum is gerealiseerd volgens de methode Prince2 (omvang ca. Ä 15 mln).
? UWV-Gak: een project gemanaged waarmee een Service Niveau Overeenkomst is opgezet voor verbetering van de informatieoverdracht tussen CWI en UWV-Gak, volgens de methode Prince2, als onderdeel van een programma voor aanpassing van de informatie-infrastructuur als gevolg van veranderde wetgeving en reorganisatie.
? Imtech Datelnet Consultacy & Managementservices: een traject gemanaged waarmee producten, diensten en leads zijn ontwikkeld voor de opstart van het nieuwe Competence Center Energie.
? Imtech Datelnet Solutions: een project gemanaged waarmee en verbeterd businessconcept is ontwikkeld voor de divisie voor levering van telecom consultancy en managementservices bestaande uit 4 BUīs en 15 BVīs.
? Imtech Datelnet Infrastructuur & Netwerken: een 30-tal projecten gemanaged waarmee nieuwe ADSL-sites voor KPN zijn geÔnstalleerd (omvang ca Ä 30 mln) als onderdeel van een landelijk programma voor installatie van een ADSL-infrastructuur.
? Lucent Technologies, EMEA, Pan-E Operations: een programma gemanaged waarmee een nieuw Europees telecomnetwerk voor een Amerikaans consortium van elektriciteitsmaatschappijen is opgezet volgens een verbeterde, van de GlobalProgramManagement/PMI/PMBOK, afgeleide methode (omvang ca Dfl 1.000 mln).
? Datelnet Infrastructuur & Netwerken: een project gemanaged waarmee een programma van verbeteringen in de planmatige aansturing van het gehele telecom engineerings-, installatie- en onderhoudsbedrijf (met ca. 800 medewerkers) zijn opgezet.
? KPN Netwerk Bouw: het verwerven, plannen en realiseren van jaarlijkse programma van GSM nieuwbouw- en onderhoudsprojecten gemanaged zodanig dat de doelstellingen van het businessplan van het telecom engineerings-, installatie- en onderhoudsbedrijf (ca. 200 medewerkers) werden gerealiseerd (omzet ca. 77 mln).
? Essent, Netwerk Facilities Zuid: een project gemanaged waarmee een programma van verbeteringen in de technische en infromatie-infrastructuur is opgezet nodig om maandelijks een sluitende Energiebalans te kunnen produceren, als onderdeel van een programma voor het ontwikkelen en implementeren van een Energiebalans.
? KPN Corporate Accounts Group: een project gemanaged waarmee ISO-certificering is behaald voor gehele CAG-groep bestaande uit 15 account-teams.
? Datelnet Development Agency: een project gemanaged waarmee een kwaliteitssysteem is opgezet nodig voor de integrale levering van installatieservices t.b.v. de inschrijving op grote telecomprojecten.
? Activity Project Management Services: een project gemanaged waarmee een kwaliteitssysteem is opgezet nodig voor de integrale levering van projectmanagementservices t.b.v. de inschrijving op grote telecomprojecten.
? Datelnet Groep: een project gemanaged waarmee een verbeterde inrichting van het bedrijfsinformatiesysteem is ontwikkeld als onderdeel van een programma voor de bedrijfsbrede aanpak van de Y2k en Europroblematiek.
? NOSW: een traject gemanaged waarmee plannen zijn opgesteld voor de projectmatige aanpak door een aantal Sociale Werkplaatsen als onderdeel van een landelijk programma voor de aanpak van de Y2K-problematiek.
? ING, Facilitair Bedrijf Nederland: een project gemanaged waarmee een upgrade van het proces Betalen binnen het ERP-systeem Oracle is geÔmplementeerd als onderdeel van een programma voor de bedrijfsbrede aanpak van de Y2K- en Euro-problematiek.

Interim Manager / Projectmanager, Meerdere bureaus, 1991 - 1998
Op interimbasis projectmatig werkende uitvoerings- of beheertechnische organisaties van opdrachtgevers gemanaged, waaronder bij:
? MSD: een project gemanaged waarmee een upgrade van het proces CostGPM binnen het ERP-systeem JDEdwards is geÔmplementeerd als onderdeel van een programma voor de bedrijfsbrede aanpak van de Y2k- en Euro-problematiek.
? Provincie Zuid-Holland, Dienst Verkeer en Vervoer, Afdeling Ingenieursbureau: de sectie Onderhoud Bruggen (ca. 30 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van renovatie- en onderhoudsjobs voor de ca. 100 beweegbare bruggen en sluizen in de gehele provincie werd gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd nodig voor een andere interne aansturing.
? NS Materieel: de afdeling Projectenbureau (ca. 30 medewerkers) gemanaged zodanig dat alle aangenomen onderhouds- en renovatieprojecten voor rollend materieel bij het onderhoudsbedrijf werden gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd nodig voor een meer klantgerichte werkwijze.
? MSD: de afdeling Engineering (ca. 40 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van nieuwbouw- en renovatieprojecten voor de BUīs van het productiebedrijf werd gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd voor een meer klantgerichte werkwijze.
? NAM, BU Offshore: een project gemanaged waarmee compression facilities zijn geÔnstalleerd voor de LoCal aardgasbehandelingsinstallatie op de locatie Den Helder (omvang ca. Dfl 100 mln).
? Waterleidingmaatschappij Limburg: de sectie Projecten (ca. 30 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van nieuwbouw- en renovatieprojecten van het distributiebedrijf werd gerealiseerd.
? Woningstichting IJsmonde: de afdeling Technische Zaken (ca. 25 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van renovatieprojecten en onderhoudsjobs voor het totale woningbestand werd gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd voor een meer klantgerichte werkwijze.
? AVI Noord: de afdeling Technische Dienst (ca. 100 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van renovatieprojecten en onderhoudsjobs voor het afvalverbrandings- en energiebedrijf werd gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd nodig voor een verhuizing naar een andere locatie.
? Grada: de afdeling Technische Dienst (ca. 20 medewerkers) gemanaged zodanig dat het jaarlijkse programma van renovatieprojecten en onderhoudsjobs voor het productiebedrijf werd gerealiseerd en veranderingen werden doorgevoerd nodig voor een verhuizing naar een andere locatie.

Manager Techniek, BASF C+D BV, 1988 - 1991
De nieuwe afdeling Techniek (Engineering + TD + Huisvesting, ca. 30 medewerkers) gemanaged zodanig dat door het juiste plannen en realiseren van het jaarlijkse programma van investeringsprojecten en onderhoudsjobs de technische infrastructuur beschikbaar was nodig om de doelstellingen van het ondernemingsplan te kunnen realiseren en veranderingen werden doorgevoerd nodig voor een meer klantgerichte werkwijze.

Projectmanager, ESTS BV, 1987 - 1988
Projecten gemanaged voor het offreren, ontwerpen, inkopen, leveren en installeren van installaties voor o.a. de ontzwaveling van rookgassen, de industriŽle verwerking van rookgasontzwavelingsgips en de meer milieuvriendelijke opwekking van elektrische energie op basis van kolenvergassings- en brandstofceltechnologieŽn (omvang tot ca. 200 mln).

Project Leader, NAM BV, BU Offshore, 1982 - 1987
Projecten gemanaged voor het plannen, ontwerpen, inkopen, installeren en bedrijfsvaardig opleveren van installaties voor de productie en behandeling van aardgas voor een area bestaande uit een aantal off- en onshore productielocaties zodanig dat de doelstellingen van het plan van gasafzet voor die area konden worden gerealiseerd (omvang tot ca. Dfl 600 mln).

Project Engineer, Esmil International BV, 1977 - 1982
Projecten uitgevoerd voor het offreren, ontwerpen, inkopen, leveren en installeren van industriŽle en civiele waterbereidings- en afvalwaterzuiveringsinstallaties op internationale contractbasis voor landen als: Iran, Irak, Egypte, LibiŽ, Nigeria, IndonesiŽ, MaleisiŽ, Nederlands Antillen (omvang tot ca. Dfl 15 mln).

Constructeur, Meerdere bureaus, 1976 - 1977
Projectmatig ontwerpen en begrotingen gemaakt voor o.a. droogoven-, afgas-filterings- en afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Typering:
Is een Prince2 Foundation gecertificeerd Projectmanager met een productie-technische opleiding. Heeft ca. 30 jaar ervaring met het plannen en realiseren van projecten en programmaīs binnen uitvoerings- en beheertechnische organisaties van bedrijven en instellingen uit onder meer de sectoren: Overheid, Telecom, Automatisering, Banken, Energie, Farmacie, Industrie, Chemie, Petrochemie en Zakelijke dienstverlening. Is een zelfstarter met veel logisch inzicht, heeft een pragmatische hands-on mentaliteit, is een team-player met focus op resultaat.

Gewenst type bedrijf:
Projectmatig werkende organisaties / bedrijven.

Verhuizen:
N.o.t.k.

Gewenste regio:
Overal waar op een passende wijze valt te werken.

Huidige salaris:
Op basis van projectcontracten.

Dienstverband:
Detachering/Interim

Uren: 32 - 40 uur
U kunt mijn CV ook vinden op www.NationaleVacaturebank.nl/zoek/cvs/68283/